Головна Новини Світ Азія YouTube відключив 210 каналів, які намагалися впливати на ситуацію в Гонконзі
commentss НОВИНИ Всі новини

YouTube відключив 210 каналів, які намагалися впливати на ситуацію в Гонконзі

Twitter, Facebook і YouTube заблоковані на території Китаю, однак ці обмеження не стосуються Гонконгу

23 серпня 2019, 06:15 comments1960
Поділіться публікацією:
YouTube відключив 210 каналів, які намагалися впливати на ситуацію в Гонконзі

Компанія Google відключила 210 каналів у відеохостингу YouTube, які намагалися чинити "координоване вплив" на ситуацію в Гонконгу, повідомляє "Голос Америки".

"Ми відключили 210 каналів YouTube, коли виявили, що вони в скоординованої манері завантажували відео, що відносяться до протестів у Гонконгу", — йдеться в заяві.

Відзначається, що відключені канали використовували VPN-сервіси і інші методи, які зазвичай застосовуються у таких інформаційних операціях. Google також заявив, що виявлена мережа відповідає діям влади Китаю, про яких нещодавно повідомив Twitter.

У понеділок Twitter і Facebook повідомили про видалення облікових записів, автори яких брали участь у кампанії, спрямованої на зрив протестів у Гонконзі. Кампанія, за словами представників соцмереж, проводилася при підтримки влади КНР.

Twitter, Facebook і YouTube заблоковані на території Китаю, однак ці обмеження не стосуються Гонконгу.

В YouTube обіцяють посилити контроль над обліковими записами, належать китайським державним ЗМІ. Подробиці нововведень поки не оголошуються.

Зараз усі відеоролики, опубліковані в YouTube державним агентством "Сіньхуа", телеканалами CCTV і CGTN, супроводжуються оповіщенням, попереджає користувачів про те, що ці ЗМІ контролюються урядом КНР. Проте ще цілий ряд державних китайських видань, в зокрема, газети People's Daily, China Daily і Global Times, звільнені від цього вимоги.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Twitter і Facebook зробили кроки, щоб заблокувати кампанію з дезінформації щодо протестів в Гонконзі, яка була запущена урядом. Twitter заявив, що він видалив 936 акаунтів, які використовувалися, щоб "сіяти політичну ворожнечу в Гонконзі". Соцмережа заявила, що акаунти були створені на материковому Китаї і були частиною скоординованої спроби підірвати легітимність і політичні позиції протестного руху". У свою чергу Facebook заявив, що після того, як його сповістив Twitter, він видалив "сім сторінок, три групи і п'ять облікових записів Facebook". "Вони часто публікували повідомлення про місцевих політичних новинах і проблеми, включаючи такі теми, як проходять акції протесту в Гонконгу", — заявив Натаніель Глейхер, голова політики кібербезпеки Facebook.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!