Головна Новини Світ Азія Трамп оголосив про нове збільшення мита на товари з Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп оголосив про нове збільшення мита на товари з Китаю

Президент США назвав збільшення мит відповіддю на введення Китаєм тарифів на американський експорт

24 серпня 2019, 01:50 comments1707
Поділіться публікацією:
Трамп оголосив про нове збільшення мита на товари з Китаю

Президент США Дональд Трамп заявив, що США мають намір підвищити мита на товари з Китаю у вересні і жовтні додатково на 5% порівняно з раніше оголошеними показниками. Про це повідомляє Reuters.

Даний крок Трамп назвав відповіддю на "політично мотивований крок" Китаю щодо введення мит на експорт США в розмірі 75 мільярдів доларів.

"На жаль, колишні адміністрації дозволили Китаю настільки випередити справедливу і збалансовану торгівлю, що це стало великим тягарем для американського платника податків. Як президент, я більше не можу цього допустити", — заявив Трамп.

За його словами, з 1 вересня мита на товари загальною вартістю 300 млрд доларів збільшаться з 10% до 15%. З 1 жовтня мита на товари загальною вартістю 250 млрд доларів зросте з 25% до 30%.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Дональд Трамп заявив, що за даними розвідки США, Китай стягує війська до кордону з Гонконгом. У той же час, Трамп закликав не панікувати та зберігати спокій. Він запевнив, що всі будуть у безпеці. "Наша розвідка повідомила, що уряд КНР перекидає війська до кордону з Гонконгом", — написав глава Білого дому. Крім того, він поширив повідомлення виконавчого директора Iniciativa Liberal Олександра Крауса, який раніше опублікував відео з довгою колоною військових вантажівок на кордоні. "Відео з Шеньчженя на кордоні з Гонконгом, яке викликає занепокоєння. Трапиться щось дуже погане", — йдеться у підписі до відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!