Головна Новини Світ Азія Перуанський суд залишив екс-президента країни під домашнім арештом
commentss НОВИНИ Всі новини

Перуанський суд залишив екс-президента країни під домашнім арештом

Кучинського підозрюють у відмиванні активів з обтяжуючими обставинами

24 серпня 2019, 06:15 comments1790
Поділіться публікацією:
Перуанський суд залишив екс-президента країни під домашнім арештом

Суд Перу відхилив прохання прокуратури замінити запобіжний заходу у вигляді домашнього арешту для обвинуваченого в корупції екс-президента Пабло Кучинського на попередній висновок на 36 місяців. Про це повідомляє РИА Новости.

У квітні цього року суд обрав для Кучинського запобіжний захід у вигляді попереднього ув'язнення на 36 місяців, проте захист екс-президента звернулася до суду з проханням замінити вирок на домашній арешт із-за стану здоров'я. Через 10 днів апеляційний суд Перу задовольнив прохання адвокатів. 21 серпня прокуратура звернулася в суд з вимогою повернути Кучинського в попереднє ув'язнення у зв'язку з порушенням правил домашнього арешту.

"(Суддя — ред.) Хорхе Чавес Тамарис оголошує необґрунтованою заміну домашнього арешту на попередній висновок, введіть прокуратурою стосовно Педро Пабло Кучинського у справі про відмивання грошей", — йдеться в повідомленні суду в Twitter.

Кучинського підозрюють у відмиванні активів з обтяжуючими обставинами. Згідно з інформацією суду США, бразильська будівельна компанія Odebrecht заплатила іноземним політикам і представникам влади загалом 439 мільйонів доларів з 2001 по 2016 рік.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", продин з зареєстрованих кандидатів на пост президента Тунісу Набіль Карави затриманий у п'ятницю, 23 серпня, у туніській столиці за звинуваченням у корупції. Карави і його рідного брата пред'явили звинувачення у відмиванні грошей і відхід від податків. Зараз вони поміщено у слідчий ізолятор. Набіль Карави є одним з найбільших бізнесменів Тунісу, йому належить опозиційний телеканал Nessma.

На даний момент центрвиборчком Тунісу зареєструвала 26 кандидатів з 97, які подали заявки на участь у виборах. Передвиборна кампанія кандидатів стартує 2 вересня і завершиться 13 вересня. Голосування в країні пройде 15 вересня, попередні результати оголосять 17-го. Другий тур виборів, у разі необхідності, має відбутися до 3 листопада.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru/
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!