Головна Новини Світ Азія У Гонконзі поліція вперше заборонила акцію протесту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гонконзі поліція вперше заборонила акцію протесту

З червня у місті відбулося 22 вуличних акції, учасники яких вдавалися до насильства, підпалів і використання важких предметів для нападів і псування держмайна

29 серпня 2019, 11:47 comments1804
Поділіться публікацією:
У Гонконзі поліція вперше заборонила акцію протесту

Поліція Гонконгу вперше заборонила масові протести, які збиралася провести в найближчу суботу, 31 серпня організація Фронт за громадянські права людини. Заявники акції отримали лист на п'яти сторінках із забороною мітингу   і подальшої ходи.

Протестувальники збиралися відзначити п'ятиріччя спроби Пекіна провести в Гонконзі електоральну реформу, яку в підсумку Гонконг відкинув.

Видання South China Morning Post зазначає, що організаторам вперше відмовилися погодити та мітинг і ходу.

У листі поліцейські нагадують, що з червня у місті відбулося 22 вуличних акції, учасники яких вдавалися до насильства, підпалів і використання важких предметів для нападів і псування держмайна, в результаті постраждало багато протестувальників, демонстрантів, поліцейських і випадкових перехожих. Сім акцій з 22 організував Фронт за громадянські права. Поліція вирішила заборонити чергову акцію з міркувань захисту громадського порядку і безпеки.

Представники Фронту заявили, що влада не хоче слухати народ і що політика глави адміністрації Керрі Лем штовхає Гоконг у прірву, оскільки її дії викличуть ще більше гніву. Організація оскаржить заборону акції, але не сподівається, що рішення поліції буде скасовано.

Як повідомляв портал "Коментарі", тисячі демонстрантів, деякі в протигазах, зійшлися в промисловому районі Гонконгу Квун Тонг. Там десятки поліцейських з щитами і кийками заблокували їм прохід. У відповідь протестувальники, які були на передовій, швидко збудували барикаду і розписали стіни навколишніх будинків образами на адресу поліції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!