Головна Новини Світ Азія У Гонконзі застосували сльозогінний газ для розгону протестувальників
commentss НОВИНИ Всі новини

У Гонконзі застосували сльозогінний газ для розгону протестувальників

Правоохоронні органи Гонконгу застосували сльозогінний газ

3 вересня 2019, 00:30 comments1642
Поділіться публікацією:
У Гонконзі застосували сльозогінний газ для розгону протестувальників

 Поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників у понеділок, 2 вересня, в районі Монгкок. Про це повідомляє телерадіокорпорація RTHK.

Правоохоронні органи застосували сльозогінний газ і використовували перцевий балончик для розгону протестуючих біля станції метро "Принц Едвард".

У суботу в Гонконзі в різних частинах міста відбулися запеклі зіткнення між поліцією і демонстрантами, які вийшли на несанкціоновані акції протесту. Зіткнення почалися в районі Адміралтейство поблизу комплексу адміністративних будівель і продовжилися до пізньої ночі в районах Козуей-Бей, Чимсачей і Монкок.

За даними поліції, в загальній складності було затримано 63 особи, які брали участь у суботніх несанкціонованих акціях.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", 2 вересня, тисячі студентів і школярів Гонконгу проміняли уроки на мітинг в підтримку демократії.

Такий бойкот був викликаний жорстокими протестами: учасники мітингу підпалювали барикади і кидали бензинові бомби, а поліція наносила удари водяною гарматою, сльозогінним газом та кийками. Демонстранти з числа студентів оголосили двотижневий бойкот міським вузам. Перед будівлями навчальних закладів вони вишикувалися в довгі живі ланцюги. Відомо, що в минулі вихідні демонстранти заблокували під'їзди до міжнародного аеропорту Гонконгу – незважаючи на протидію поліції. Протестувальники також перекрили рух швидкісних поїздів з міста в аеропорт. Понад 40 станцій метро радикальні учасники протестних акцій завдали шкоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rthk.hk/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!