Головна Новини Світ Азія На протестах у Гонконзі постраждали 19 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

На протестах у Гонконзі постраждали 19 осіб

Протестувальники спробували заблокувати дороги

8 вересня 2019, 10:58 comments1947
Поділіться публікацією:
На протестах у Гонконзі постраждали 19 осіб

В результаті зіткнень між демонстрантами і поліцією під час антиурядової акції протесту в Гонконзі постраждали 19 осіб. Про це повідомляє радіостанція RTHK.

Після зіткнень протестувальників з правоохоронцями, які сталися ввечері 7 вересня, за медичною допомогою звернулися щонайменше 19 осіб. Стан двох постраждалих оцінюється як серйозний.

Зазначається, що основні заворушення відбувалися в районі Мангкок у материковій частині. Протестувальники спробували заблокувати дороги, влаштовували підпали і використовували лазерні указки. У відповідь правоохоронці застосували гумові кийки і балончики з перцевим газом.

Крім того, в неділю, 8 вересня, в діловому центрі Гонконгу планується чергова акція протесту, яка повинна початися в другій половині дня.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", млава адміністрації Гонконгу Керрі Лам офіційно оголосить про повному і остаточному відкликання законопроекту про екстрадицію. Очікується, що свою заяву влади Гонконгу зроблять в середу в другій половині дня. Відмова від даної законодавчої ініціативи є ключовою вимогою учасників протестних акцій, які тривають в місті три місяці. Раніше чиновники погоджувалися зняти мало популярний законопроект з поточного порядку, назвавши його "мертвим", проте демонстранти вимагали повного і безповоротного відкликання законопроекту з парламенту. На думку спостерігачів, це стане важливим кроком на шляху врегулювання гострої внутрішньополітичної кризи в цьому спеціальному адміністративному районі Китаю.

У загальній складності демонстранти висувають п'ять вимог, домагаючись повного і безповоротного відкликання закону про екстрадицію, скликання незалежної комісії для розслідування дій поліції, звільнення всіх затриманих учасників протестних акцій, перестати класифікувати їх як "масові заворушення", а також виборчої реформи для введення прямих демократичних виборів в Гонконзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!