Трамп отримав від Болсонару запрошення відвідати Бразилію

У травні Болсонару скасував візит до США на тлі протестів у Бразилії

Глава бразильського МЗС Ернесту Араужу повідомив, що президент Бразилії Жаир Болсонару запросив американського лідера Дональда Трампа відвідати республіку.

"Ми передали запрошення президента Болсонару Трампу здійснити візит у відповідь найближчим часом приїхати до Бразилії. Ми визначимося з датою досить скоро", — цитує ТАСС дипломата.

Глава зовнішньополітичного відомства Бразилії не повідомив, прийняла американська сторона запрошення.

У травні Болсонару скасував візит до США на тлі протестів Бразилії.

Як раніше повідомляли "Коментарі", екс-президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва визнаний винним у корупції та відмиванні грошей. Нагадаємо, у вересні 2016 року бразильський федеральний суддя Сержіу Моро задовольнив запит прокуратури про звинувачення екс-президента країни Луїса Інасіу Лули да Сілви. До цього федеральний прокурор Бразилії Делтан Далланьол заявив, що да Сілва особисто очолював корупційні схеми у державній нафтогазовій компанії Petrobras. Перебував при владі з 2003 по 2011 рік Лула да Сілва вважався одним з вірогідних кандидатів на посаду глави держави від правлячої Партії трудящих на виборах 2018 року. Слід зазначити, що протягом тривалого часу у Бразилії розкручується найбільший скандал, пов'язаний з корупцією в органах державної нафтової компанії Petrobras. Антикорупційне розслідування перетворилося на знаряддя боротьби за владу, а точніше – за позбавлення влади Партії трудящих.