Головна Новини Світ Азія Ядерна аварія на «Фукусімі»: суд завершив пошук винних
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерна аварія на «Фукусімі»: суд завершив пошук винних

Аварія призвела до повного відключення всіх ядерних реакторів у країні

19 вересня 2019, 13:13 comments8155
Поділіться публікацією:
Ядерна аварія на «Фукусімі»: суд завершив пошук винних

Через вісім років після аварії на атомній станції "Фукусіма" окружний суд Токіо виправдав трьох колишніх керівників Tokyo Electric Power (TEPCO) — компанії-оператора атомної електростанції -  яких звинувачували у недбалості.

Суд постановив, що колишнє керівництво не могло передбачити цунамі під час землетрусу і запобігти аварії, що стала найбільшою ядерною катастрофою за 25 років, після вибухів на Чорнобильській АЕС.

"Важко мати справу з питаннями, які є невизначеними і незрозумілими", — сказав колишній голова Tepco Ічіро Такекуро в ході судового розгляду.

Нагадаємо, що аварія на атомній АЕС "Фукусіма-1" сталася в березні 2011 року в результаті землетрусу магнітудою 9,0, що викликав цунамі.

Із зони відчуження радіусом 20 км були евакуйовані десятки тисяч людей. В цілому загинули або вважаються зниклими безвісти приблизно 18 500 осіб.

Колишнього главу TEPCO Цунэхису Кацумате і віце-президентів компанії Ітіро Такэуро і Сакаэ Муто звинувачували в недостатньому забезпеченні безпеки АЕС від цунамі. У разі визнання провини вони могли провести у в'язниці п'ять років.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", міністр навколишнього середовища Японії Йосіакі Харада заявив, що оператору зруйнованої АЕС "Фукусіма-1" доведеться скидати велику кількість забрудненої води в Тихий океан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!