Японія вважає Північну Корею "серйозною загрозою" своєї безпеки

Біла книга оборони за 2019 рік була представлена уряду Японії на його засіданні

Японія вважає, що збройні сили КНДР є серйозною загрозою своїй безпеки. Про це йдеться в Білій книзі оборони Японії за 2019 рік, яка надійшла у розпорядження "РІА Новости".

У документі зазначається, що після зустрічі між лідерами США і КНДР Пхеньян заявляв про свою готовність до денуклеаризації і згортання ракетних полігонів.

"Але з іншого боку Північна Корея працює над зменшенням ядерного заряду і перетворенням його в боєголовку; володіє кількома сотнями балістичних ракет, досягають будь-якої точки на всій території нашої країни; має здатність до раптової ракетній атаці проти нашої країни, так як має мобільними ракетними установками і підводними човнами", - йдеться в документі.

Біла книга, описуючи стан збройних сил КНДР, зазначає, що не можна заперечувати ймовірність того, що в ході шостого ядерного випробування, проведеного у Північній Кореї у вересні 2017 року, була випробувана воднева бомба. Також підкреслюється, що тільки з травня по серпень КНДР провела дев'ять пусків балістичних і інших ракет нової модифікації.

У п'ятницю Біла книга оборони за 2019 рік була представлена уряду Японії на його засіданні.

Як повідомляв портал "Коментарі", новий міністр закордонних справ Японії Тосиміцу Мотегі на першій зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим заявив, що має намір тісно взаємодіяти з питання спільної господарської діяльності двох країн.