Головна Новини Світ Азія Японія вважає Північну Корею "серйозною загрозою" своєї безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія вважає Північну Корею "серйозною загрозою" своєї безпеки

Біла книга оборони за 2019 рік була представлена уряду Японії на його засіданні

27 вересня 2019, 06:50 comments1840
Поділіться публікацією:
Японія вважає Північну Корею "серйозною загрозою" своєї безпеки

Японія вважає, що збройні сили КНДР є серйозною загрозою своїй безпеки. Про це йдеться в Білій книзі оборони Японії за 2019 рік, яка надійшла у розпорядження "РІА Новости".

У документі зазначається, що після зустрічі між лідерами США і КНДР Пхеньян заявляв про свою готовність до денуклеаризації і згортання ракетних полігонів.

"Але з іншого боку Північна Корея працює над зменшенням ядерного заряду і перетворенням його в боєголовку; володіє кількома сотнями балістичних ракет, досягають будь-якої точки на всій території нашої країни; має здатність до раптової ракетній атаці проти нашої країни, так як має мобільними ракетними установками і підводними човнами", — йдеться в документі.

Біла книга, описуючи стан збройних сил КНДР, зазначає, що не можна заперечувати ймовірність того, що в ході шостого ядерного випробування, проведеного у Північній Кореї у вересні 2017 року, була випробувана воднева бомба. Також підкреслюється, що тільки з травня по серпень КНДР провела дев'ять пусків балістичних і інших ракет нової модифікації.

У п'ятницю Біла книга оборони за 2019 рік була представлена уряду Японії на його засіданні.

 Як повідомляв портал "Коментарі", новий міністр закордонних справ Японії Тосиміцу Мотегі на першій зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим заявив, що має намір тісно взаємодіяти з питання спільної господарської діяльності двох країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ria.ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!