Головна Новини Світ Азія Протести в Гонконгу: людей закликали до масових пікетів через загиблого студента
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести в Гонконгу: людей закликали до масових пікетів через загиблого студента

Смерть одного з мітингувальників викликала нову хвилю протестів

8 листопада 2019, 10:28 comments1830
Поділіться публікацією:
Протести в Гонконгу: людей закликали до масових пікетів через загиблого студента

Смертельний інцидент в ході протестів викликав бурхливе обурення учасників демонстрацій. Організатори протестів звернулися до жителів Гонконгу із закликом встановити масові пікети і блокувати вулиці. Як повідомляють місцеві інформагентства, раніше на одній з автостоянок знайшли студента, який був поранений у сутичках з полицією. Через деякий час він, не приходячи до тями, помер в одній з місцевих лікарень.

Китайський уряд підтримує адміністрацію Гонконгу в питаннях припинення насильства і наполягає, щоб місцеві влади району посилили заходи щодо протидії і нейтралізації масових виступів. Віце-прем'єр-міністр Китаю Хань Чжен під час зустрічі з гонконгської адміністрацією заявив, що заворушення давно досягли "критичної точки" у питаннях порушення законів і моралі.

Масові акції протесту в Гонконзі тривають вже більше п'яти місяців. Причиною народного невдоволення став закон про екстрадицію, згідно з яким влада Гонконгу отримувала право висилати злочинців до материкового Китаю.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Гонконзі відбулося розбійний напад, в результаті якого постраждало чотири людини. За інформацією CNN, серед постраждалих – місцевий політик, якому під час бійки частково відкусили вухо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!