Японія звернулася до лідерів світових країн через запуск ракет Північною Кореєю

КНДР провела серію запуску ракет сьогодні вранці

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе гостро відреагував на сьогоднішній акт з боку КНДР, яка здійснила запуск ракет в Японському морі, не попередивши Південну Корею і Японію про проведення військових навчань. Про це повідомляє The Reuters.

Так, за словами Абе, який звернувся до лідерів міжнародного співтовариства, черговий неконтрольований запуск балістичних ракет мілітаристської і вкрай закритої держави, несе загрозу не тільки державам-сусідам, але і всьому світу.

"Багаторазові пуски ракет Північною Кореєю являють собою серйозну проблему не тільки для Японії, але і для міжнародного співтовариства. Ми будемо підтримувати тісні контакти з США, Південною Кореєю та міжнародним співтовариством для моніторингу ситуації. Ми підвищимо нашу пильність, щоб зберегти безпеку і активи японців", - відзначив глава японського уряду.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея проводила кілька серій запуску ракет влітку, а останній запуск в Японському морі пройшов у жовтні. Як правило, на таких заходах по випробуванню боєголовок присутні керівні члени Трудової партії Кореї, а іноді і правлячий лідер Кім Чен Ин. У Пхеньяні відзначають, що запуск демонструє прогрес у розробці зброї, а також, що система безперервного вогню здатна повністю знищити групову ціль противника несподіваним ударом.