Головна Новини Світ Азія Узбекистан став державою року за версією журналу The Economist
commentss НОВИНИ Всі новини

Узбекистан став державою року за версією журналу The Economist

Авторитетне видання зазначило системне "потепління" режиму з глобального деспотизму

19 грудня 2019, 09:47 comments4915
Поділіться публікацією:
Узбекистан став державою року за версією журналу The Economist

На думку редакції авторитетного журналу The Economist, держава в Центральній Азії — Узбекистан — зайняв першу позицію в рейтингу "Країна року", завдяки системному й переконливому переходу деспотичного режиму диктатури в русло демократичного правління. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Позитивні зміни почалися ще в 2018 році, коли президент Шавкат Мірзійоїв ініціював реформи, "які прискорилися за останній рік".

"Три роки тому Узбекистан був старомодною пострадянською диктатурою, закритим товариством з винятковою жорстокістю і некомпетентністю", — йдеться в матеріалі The Economist.

Автори відзначають, що режим президента Іслама Карімова змушував чоловіків, жінок і дітей працювати на плантаціях, з-за чого країна була наповнена дисидентами, з якими велася активна боротьба. Після смерті Карімова в 2016 році до влади прийшов Мірзійоїв, однак, як стверджує видання, в Узбекистані спочатку мало що змінилося. До активних дій новий президент перейшов в 2018 році. Його уряд значною мірою покінчидл з  примусовою працею, дозволив працювати іноземним журналістам, відкрив більше прикордонних переходів, прийняв рішення закрити одну з найсуворіших в'язниць "Жаслик".

"Іноземних технократів запрошують допомогти перебудувати державну економіку", — відзначає журнал.

На думку The Economist, Узбекистану ще належить пройти довгий шлях, але в 2019 році "жодна інша країна не просунулася так далеко".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за версією журналу TIME людиною року в 2019 році стала Грета Тунберг, що прославилася 16-річна активістка із Швеції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!