З'явилася офіційна реакція Гренландії на ідею Трампа

Гренландія — найбільший острів у світі

У відповідь на повідомлення про інтерес президента США Дональда Трампа до купівлі Гренландії, уряд острова заявив, що він не продається.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті уряду.

"Звичайно, Гренландія не продається. Оскільки новину носить неофіційний характер, уряд утримається від Гренландії подальших коментарів", — йдеться в заяві.

Влади Гренландії відзначили, що співпраця з США зараз знаходиться на хорошому рівні, а інформацію про можливу покупку острова розцінюють як прояв ще більшої зацікавленості в інвестиціях.

Зазначимо, Гренландія — найбільший острів у світі, на ньому проживає 56 тисяч осіб. Данія відповідає за зовнішню політику регіону і питання безпеки. У 1951 році Данія дозволила США використовувати військову авіабазу Туле на півночі Гренландії. В 1917 році США купили у Данії колонію, яка тепер називається Американські Віргінські острови.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", датские політики негативно відреагували на повідомлення американської преси про бажання президента Дональда Трампа придбати Гренландії, яка входить до складу Данії. Так, представник Датської народної партії Гренландії Серен Есперсен заявив про можливу хворобу Трампа. "Якщо він дійсно замислюється над цим, то це явний доказ того, що він зійшов з розуму ... Думка про продаж Данією 50000 громадян Сполученим Штатам є абсолютним божевіллям", - цитує політика видання New Straits Times Online. Член парламенту країни від Гренландії А Хемніц Ларсен висловив впевненість, що жителі острова хочуть залишатися підданими Данії.