Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Австралії чоловікові заплатили майже $5 млн за 19 років незаслуженої в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії чоловікові заплатили майже $5 млн за 19 років незаслуженої в'язниці

Девіда Истмена засудили за вбивство поліцейського

15 жовтня 2019, 14:49 comments2913
Поділіться публікацією:
В Австралії чоловікові заплатили майже $5 млн за 19 років незаслуженої в'язниці

74-річний австралієць Девід Істмен вийшов на свободу через 19 років тюремного ув'язнення за вироком суду в 1995 році. Тоді він був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство співробітника поліції. Про це пише видання ВВС Україна.

Згідно з судовим висновку, поліцейський на ім'я Колін Вінчестер помер в 1989 році — після того, як йому двічі вистрілили в голову. У момент вбивства він перебував біля свого будинку в Канберрі.

Підозра на Девіда Істмена тоді впала через те, що він нібито надсилав поліції загрози, пов'язані з іншим кримінальною справою.

Після вироку він подавав апеляції в 1999, 2000, 2001, 2005 і 2008 роках, але безрезультатно.

Однак під час проведення чергового судового розслідування, з'ясувалося, що у Істмена дійсно було алібі і причетність до скоєння злочину не могла бути доведена. Ув'язнений був повністю виправданий і з нього зняті всі підозри. Більш того, Істмен отримав компенсацію в розмірі 4,8 мільйона доларів США від держави.

Солідна сума була складена з тих обставин, що, за словами самого Істмена на суді, в'язниця відняла у нього кращі роки, в які він би міг створити сім'ю, побудувати кар'єру. Крім того, в той час, як він відбував покарання за те, чого не робив, померла його мати і він не зміг з нею попрощатися.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про суми компенсації, яку отримали українські аграрії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!