Головна Новини Світ Австралія та Океанія Австралійці придумали, як захистити туристів від акул
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці придумали, як захистити туристів від акул

В Австралії вирішили скористатися сучасними технологіями, щоб убезпечити туристів від можливих нападів акул

10 грудня 2019, 23:25 comments2996
Поділіться публікацією:
Австралійці придумали, як захистити туристів від акул

В Австралії встановлять першу електромагнітну завісу від акул: пристрій дозволить не підпускати їх занадто близько до берега. Таким чином влада містечка Басселтон на заході Австралії планує убезпечити туристів, які приїжджають подивитися на найдовшу пристань у Південній півкулі, пише ТАСС.

Влада міста протягом чотирьох років проводила опитування туристів, в результаті чого прийшла до висновку, що гості хотіли б пірнати і плавати з пристані. Однак майже ніхто цього не робить через великоу кількість акул, які проживають в цьому районі.

Навколо пристані інженери встановили 20 джерел електромагнітного випромінювання, які огороджують ділянку моря розміром 50 на 20 м. Планується, що паркан почне свою роботу до кінця тижня.

Принцип роботи цих пристроїв досить простий. Вони виробляють електромагнітні імпульси через невеликі проміжки часу, і чим ближче акули підпливають до "завіси", тим гірше вони себе відчувають, що змушує їх повернути назад. Цей бар'єр не травмує акул, а просто дратує, а для більш дрібних морських мешканців електромагнітна завіса і зовсім абсолютно непомітна — каже Ліза Шрів, генеральний директор парку "Пристань Басселтона".

Басселтонська пристань — пірс, який тягнеться на 2 км у води затоки Географа. Він вважається найдовшою пристанню в Південній півкулі.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!