Головна Новини Світ Австралія та Океанія В Аргентині дозволять робити аборти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Аргентині дозволять робити аборти

Новий президент Альберто Фернандес обіцяє направити законопроект про легалізацію абортів в Конгрес протягом 10-ти днів

2 березня 2020, 19:41 comments1831
Поділіться публікацією:
В Аргентині дозволять робити аборти

Новий президент Аргентини, який вступив на посаду у грудні 2019 року, Альберто Фернандес пообіцяв своїм виборцям, що протягом десяти днів направить у Конгрес законопроект, що передбачає повну легалізацію за вчинення абортів. Про це передає видання ВВС.

На переконання Фернандеса, аборт — це невід'ємне право жінки самій розпоряджатися власним тілом і забирати його у ХХІ столітті, що називається, "безглуздо і жорстоко".

держава повинна захищати громадян в цілому і жінок зокрема. У XXI столітті всяке суспільство повинно поважати індивідуальний вибір кожного, щоб кожна людина могла вільно прийняти рішення про своє тіло", — підкреслив глава Аргентини.

Відзначимо, що на даний момент на операцію аборту в Аргентині має право тільки жінка, яка завагітніла в результаті зґвалтування або в разі загрози здоров'я матері. У 2018 році Конгрес вже попередньо схвалював законопроект про легалізацію абортів протягом перших 14 тижнів вагітності, але потім його відхилив аргентинський сенат. Однак тоді президент не був ініціатором реформи.

Якщо законопроект Фернандеса приймуть, Аргентина стане найбільшою країною Південної Америки, де аборти узаконені.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Австралії офіційно легалізували аборти, заборона на який діяв понад століття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!