Новим віце-прем'єр-міністром Канади стала чиновниця українського походження

Незважаючи на те, що народилася Фріланд не в Україні, жінка публічно демонструє любов і співпереживання щодо Батьківщини своєї мами

Нещодавно на посаду віце-прем'єр-міністра Канади була призначена Христя Фріланд, яка раніше виконувала обов'язки міністра закордонних справ. Фріланд має українське коріння і бездоганно володіє українською мовою. Про це повідомляє видання "Вечірній Київ".

Будучи на посаді міністра закордонних справ, чиновниця неодноразово приїжджала в Україну, всіляко підтримувала і допомагала своїй історичній Батьківщині. Незважаючи на те, що народилася Фріланд не в Україні, жінка публічно демонструє любов і співпереживання щодо Батьківщини своєї мами – Галини Хом'як, яка народилася в українській родині.

У 2016 році був випадок, коли в день святкування Міжнародного дня вишиванки, Фріланд разом з іншими членами уряду з'явилася на роботі в українському національному одязі, а після, вони по черзі виконали кілька куплетів з пісні "Взяв би я бандуру".

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Канаді сформовано новий склад уряду прем'єр-міністра Джастіна Трюдо. До його складу увійшли 36 міністрів.