Головна Новини Світ Китай Китайські компанії зобов'яжуть дотримуватися системи соцрейтинга
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські компанії зобов'яжуть дотримуватися системи соцрейтинга

Кожна людина в КНР отримає свою "оцінку" до 2020 року

24 вересня 2019, 18:40 comments1571
Поділіться публікацією:
Китайські компанії зобов'яжуть дотримуватися системи соцрейтинга

У КНР для компаній запровадять систему соціального рейтингу, також як і для громадян, повідомляє Wired.

Так, локальні та іноземні компанії слідуватимуть суворому списку із 300 вимог. У разі невиконання правил корпорації потраплять у чорний список.

"Корпоративний соціальний рейтинг може стати смертельним вироком для іноземних компаній в КНР", — заявив президент Торгової палати Європейського союзу в Китаї Йорг Ваттке.

Погана новина для компаній полягає в тому, що база офіційних документів включає в себе кілька сотень документів, опублікованих тільки на національному рівні.

Так, компаніям доведеться мати справу з 30 різними рейтингами, які охоплюють такі області, як податки, митна аутентифікація, захист навколишнього середовища, якість продукції, безпека праці, є-комерція і кібербезпека.

Варто відзначити, що китайська влада заговорила про запровадження соціальних рейтингів для населення ще в 2014 році. Згідно з ним, кожна людина в КНР отримає свою "оцінку" до 2020 року.

Влада Китаю впевнена, що цей рейтинг допоможе в боротьбі з корупцією. А також він не буде відрізнятися від системи, яка використовується банками для оцінки надання кредиту або іпотеки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що КНР затвердила список українських виробників яловичини для експорту на свій ринок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!