Головна Новини Світ Китай У Китаї побудували найдовший у світі морський міст
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї побудували найдовший у світі морський міст

Вартість спорудження моста склала близько 1,5 млрд доларів

25 вересня 2019, 11:07 comments3038
Поділіться публікацією:
У Китаї побудували найдовший у світі морський міст

Китай завершив спорудження основної структури найдовшого в світі мосту через морську протоку. В середу, 25 вересня, будівельники встановили останню балку вагою 473 т в конструкцію цієї споруди. Міст призначений як для автомобілів, так і для ж/д транспорту.

Конструкція протяжністю понад 16 км з'єднає місто Фучжоу (східна провінція Фуцзянь) з острівним повітом Пінтань. На верхньому рівні буде розташована шестисмугова дорога для автотранспорту, розрахована на рух по ній зі швидкістю до 100 км/ч. Нижній рівень спроектований для залізничного транспорту, допустима швидкість руху по ньому складе близько 200 км/ч.

Спорудження даного моста почалося в листопаді 2013 року, а загальний обсяг інвестицій оцінюється в розмірі 10,9 млрд юанів (близько $1,5 млрд). Здача моста в експлуатацію намічена на першу половину 2020 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Пекіні відкрився міжнародний аеропорт "Дасин", який став найбільшим у світі. Аеропорт знаходиться в 46 кілометрах від центру Пекіна і налічує чотири злітно-посадочні смуги. Його пропускна спроможність — до 620 тисяч рейсів в рік, 72 мільйона пасажирів і два мільйони тонн вантажів в рік.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.xinhuanet.com/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!