Головна Новини Світ Китай Через ракети КНДР Радбез ООН збирає засідання
commentss НОВИНИ Всі новини

Через ракети КНДР Радбез ООН збирає засідання

Ракетне випробування КНДР є порушення резолюцій ООН, вважають європейські країни

4 жовтня 2019, 08:54 comments1996
Поділіться публікацією:
Через ракети КНДР Радбез ООН збирає засідання

Рада Безпеки ООН проведе закрите засідання через випробування КНДР нової балістичної ракети підводного пуску. Про це розповіли дипломатичні джерела.

"Рада Безпеки ООН проведе закрите засідання через те, що Північна Корея влаштувала випробування ракети морського базування, європейські держави наполягають на тому, щоб всесвітня організація продовжувала чинити тиск на Пхеньян", — йдеться в повідомленні.

Провести таке засідання ініціювали Великобританія, Франція і Німеччина, тому, що незабаром мають відбутися чергові ядерні переговори Пхеньяну з Вашингтоном.

"Американці не хочуть офіційної зустрічі, тому європейці попросили провести закрите засідання", — зазначив один з дипломатів.

Спочатку засідання було заплановане на сьогодні, тільки його довелося перенести на наступний тиждень через обмеження у розкладі.

На думку Європи, ракетне випробування КНДР — це порушення резолюцій ООН, і країни наполягають на тому, щоб делегація США підтвердила рішення ради.

Як повідомляло видання "Коментарі", влада Північній Кореї відзвітували про успішний запуск з підводного човна новітньої балістичної ракети Pukguksong-3.

Запуск відбувався на східному узбережжі країни вранці 3 жовтня. За даними ЗМІ, проведені випробування підтвердили тактичні характеристики нової ракети. При цьому, за їх словами, загрози безпеці сусідніх країн не було.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!