У Гонконзі демонстранти застосували нову зброю: копів обстрілюють квітами і з арбалетів

В результаті зіткнень з поліцією сьогодні постраждало 64 людини

Вже четвертий день поспіль в Китаї тривають сильні зіткнення місцевих жителів з поліцією через скандальний законопроект про екстрадицію. Сьогодні вранці в Гонконзі демонстранти, які з недавніх пір блокують громадський транспорт, застосували щодо правоохоронців нову зброю: у хід пішли горщики з квітами, списи, а також стрільба з арбалета і лука. У відповідь поліцейські розганяли демонстрантів за допомогою сльозогінного газу. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно з даними ЗМІ, до кінця цього тижня в Гонконзі будуть закриті усі школи й університети. До речі, кампус Китайського університету Гонконгу став головним притулком демонстрантів: місцеві студенти організували там пункти видачі харчування для бунтівників.

Сьогодні "Коментарі" вже повідомляли про те, що з півночі за місцевим часом в результаті нічних зіткнень постраждало 64 людини. Двоє з них зараз перебувають у критичному стані. Всього ж в результаті масштабної демонстрації, яка триває з літа, постраждали півтори тисячі демонстрантів і близько 400 поліцейських. Правоохоронці затримали, в загальній складності, 3600 осіб, наймолодшому з яких – всього 12.