Потужний вибух на шахті в Китаї: 15 осіб загинули, 9 травмовані

У момент вибуху на шахті під землею перебувало 35 гірників

У Китаї стався потужний вибух газу на одній з вугільних шахт: у результаті аварії загинуло 15 гірників і ще дев'ятеро травмовано. Про це інформує Xinhuanet.

Так, 18 листопада близько 13:50 (за пекінським часом, - ред.) стався вибух метану на вугільній шахті в повіті Пін'яо провінції Шаньсі, Північний Китай. У той момент під землею перебувало 35 людей. В результаті вибуху газу загинули 15 гірників, а ще дев'ятеро отримали травми. Попередньо повідомлялося, що вдалося підняти на землю 18 осіб. Однак, за остаточними офіційними даними, стало відомо, що вчасно евакуювати вдалося лише 11 шахтарів. У повідомленні підкреслюється, що в даний час стан здоров'я постраждалих стабільний.

Зазначимо, що аварійно-рятувальні роботи вже закінчені. Незабаром планують організувати спеціальну комісію, яка розслідує причини вибуху газу в цій вугільній шахті.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що у Китаї лікарі зафіксували кілька випадків бубонної чуми, при цьому, всі пацієнти є жителями автономного району Внутрішня Монголія.