Головна Новини Світ ЄС МЗС Грузії висловив протест Росії через затримання своїх громадян на кордоні з Південною Осетією
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Грузії висловив протест Росії через затримання своїх громадян на кордоні з Південною Осетією

У суботу КГБ затримав сімох грузинів на молебні в місцевій церкві

18 серпня 2019, 19:49 comments1941
Поділіться публікацією:
МЗС Грузії висловив протест Росії через затримання своїх громадян на кордоні з Південною Осетією

Міністерство закордонних справ Грузії висловило протест Росії у зв'язку із затриманням співробітниками Комітету державної безпеки грузинського сепаратистського регіону Південної Осетії і російськими прикордонниками восьми жителів грузинських сіл, прилеглих до адміністративного кордону між Грузією і Південною Осетією. Про це передає видання "Крим.Реаліі".

Адміністрація регіону Шида Картлі повідомляє, що сімох грузинських громадян затримали 17 серпня, коли вони піднялися на гору для здійснення молитви в місцевій церкві. Ще одного — затримали в цій же місцевості 18 серпня.

"Висловлюємо стурбованість у зв'язку з викраденням окупаційними силами в Шида Картлі місцевих жителів поблизу окупаційної лінії", — заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ Грузії Володимир Константініді.

За його словами, "провокації і інциденти, що почастішали на окупаційної лінії, ще більше загострюють ситуацію безпеки".

"Продовження окупаційними силами практики викрадання і незаконних затримань громадян Грузії є явною спробою дестабілізувати ситуацію", — впевнений грузинський дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" раніше повідомляв, що російські військові відновили неузгоджені дії на території між грузинським селом Гугутіанткарі і селом Дісеві (Південна Осетія). Грузинський МЗС розглядає дані процеси як прояв агресивної і наступальної політики Російської Федерації і звертається до союзників з світової спільноти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!