Головна Новини Світ ЄС Президент Бразилії хоче заборонити "гендерну ідеологію" в школах
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії хоче заборонити "гендерну ідеологію" в школах

Болсонар вже втручався у питання сексуального виховання населення

4 вересня 2019, 04:50 comments1590
Поділіться публікацією:
Президент Бразилії хоче заборонити "гендерну ідеологію" в школах

Президент Бразилії Жаир Болсонару доручив міністерству освіти підготувати законопроект, забороняє поширення в школах так званої "гендерної ідеології", що передбачає свободу вибору статі і соціальних ролей.

"Я попросив міністерство освіти, щоб вони в цілях всебічного захисту дітей, передбаченої нашою конституцією, підготували законопроект, що забороняє гендерну ідеологію в середніх школах", — написав Болсонару в Twitter.

Бразильський міністр з справах жінок, сім'ї та прав людини Дамереш Алвес раніше заявляла, що уряд зобов'язаний навчити дітей у віці чотирьох-п'яти років концепції, згідно якої жінки повинні мати рівні права та можливості, але при цьому з ними необхідно звертатися особливим чином, "оскільки вони жінки".

Це не перший випадок, коли Болсонару втручається в питання сексуального виховання населення. В наприкінці серпня міністр культури Енріке Пірес подав у відставку після того, як президент призупинив виділення коштів на виробництво фільмів з ЛГБТ-тематики.

 Як раніше повідомляли "Коментарі", екс-президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва визнаний винним у корупції та відмиванні грошей. Нагадаємо, у вересні 2016 року бразильський федеральний суддя Сержіу Моро задовольнив запит прокуратури про звинувачення екс-президента країни Луїса Інасіу Лули да Сілви. До цього федеральний прокурор Бразилії Делтан Далланьол заявив, що да Сілва особисто очолював корупційні схеми у державній нафтогазовій компанії Petrobras. Перебував при владі з 2003 по 2011 рік Лула да Сілва вважався одним з вірогідних кандидатів на посаду глави держави від правлячої Партії трудящих на виборах 2018 року. Слід зазначити, що протягом тривалого часу у Бразилії розкручується найбільший скандал, пов'язаний з корупцією в органах державної нафтової компанії Petrobras. Антикорупційне розслідування перетворилося на знаряддя боротьби за владу, а точніше – за позбавлення влади Партії трудящих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!