Головна Новини Світ ЄС Природа в небезпеці: в ЄС оголосили кліматичну надзвичайну ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Природа в небезпеці: в ЄС оголосили кліматичну надзвичайну ситуацію

Європейський парламент планує до 2030 року скоротити викиди на 55%

29 листопада 2019, 09:13 comments5439
Поділіться публікацією:
Природа в небезпеці: в ЄС оголосили кліматичну надзвичайну ситуацію

Вчора, 28 листопада, Європейський парламент прийняв резолюцію, яка оголошує надзвичайну ситуацію в області клімату і навколишнього середовища в Європі та у всьому світі. Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Таке рішення депутати затвердили напередодні конференції ООН на тему зміни клімату, яка пройде 2-13 грудня в Іспанії. Члени Європарламенту вирішили, що ЄС до 2030 року повинен скоротити викиди на 55%, таким чином, до 2050 року він буде вважатися кліматично нейтральним. Зокрема, найважливіше завдання – зменшити глобальні викиди від судноплавства й авіації. Так, у парламенті повідомили, що ЄС необхідно повністю відмовитися від викидів парникових газів до 2050 року. У Європарламенті заявили, щоб всі необхідні законодавчі та бюджетні пропозиції  мають відповідати меті обмеження глобального потепління до температури нижче 1,5 ° C.

Зазначимо, що резолюцію про оголошення надзвичайної ситуації в області клімату і навколишнього середовища підтримали 429 голосами, ще 225 депутатів проголосували проти і 19 – утрималися.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Італії вперше у всьому світі школярі вивчатимуть окремий предмет про кліматичні зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!