Головна Новини Світ ЄС У Польщі затримали українця за підготовку теракту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі затримали українця за підготовку теракту

Українець два місяці тому прийняв іслам і змінив ім'я на Мухаммед.

11 грудня 2019, 03:45 comments1912
Поділіться публікацією:
У Польщі затримали українця за підготовку теракту

У Польщі Агентство внутрішньої безпеки затримало українця, який планував підірвати автомобіль біля торгового центру. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на RMF24.pl.

Як пише видання, мешканець України планував за допомогою вибухівки підірвати машину в польському місті Пулави. Затриманий, за інформацією прокуратури, радикализировался, перейшов в іслам і отримав ім'я Мухаммед.

Для того щоб здійснити теракт чоловік проводив зустрічі з іншими особами, які повинні були допомогти йому. В його планах було купити авто, щоб використовувати для теракту, пише видання.

У Варшаві він був в оточенні іноземців, які, як повідомляють співробітники поліції, теж представляють радикальний іслам. Затриманий також спілкувався з іноземцями, у тому числі з Таджикистану, і громадянами Росії чеченської національності.

Українцю загрожує до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Гонконзі, поблизу одного з навчальних закладів, правоохоронці виявили два саморобних вибухових пристрої. Поліція оперативно оточила район і перекрила прилеглу автостраду. Вибухотехніки виявили, що речовина, що міститься в бомбах стабільно, тому підривати на місці бомби не довелося, їх транспортували в безпечне місце. Зазначається, що оскільки навчальний день в коледжі, поблизу якого знайшли бомби, вже закінчився, то необхідності в евакуації не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!