Головна Новини Світ ЄС В Євросоюзі назвали втрати бюджету від Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

В Євросоюзі назвали втрати бюджету від Brexit

Загальний бюджет Євросоюзу на 7 років становить 1 трлн 80 млрд євро

16 грудня 2019, 15:41 comments1809
Поділіться публікацією:
В Євросоюзі назвали втрати бюджету від Brexit

Втрати бюджету Євросоюзу через вихід Великобританії з ЄС складуть 50-60 млрд євро. Про це заявив заступник держсекретаря у справах ЄС у Фінляндії Ярі Луото, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми підготували бюджет з урахуванням того, що коли Великобританія покине ЄС, скоротиться його дохідна частина. Загальний ефект виходу Великобританії складе приблизно 50-60 млрд євро, тоді як загальний бюджет на сім років складає 1080 млрд євро", — сказав дипломат.

Луото додав, що Євросоюз в цілому справляється з виходом Британії з ЄС.

"Пропонований обсяг бюджету на 2021-2027 роки приблизно той же, що і на попередні сім років, навіть передбачається незначне збільшення, можна сказати, що ми справляємося з виходом Великобританії. Проте все залежить від стосунків в майбутньому і того, яка торговельна угода буде укладена", — констатував він.

За його словами, абсолютна перемога Консервативної партії Великобританії на минулих виборах викликала полегшення в Євросоюзі.

"Нарешті ми розуміємо, куди ми рухаємося, що Brexit відбудеться в кінці січня наступного року, що не буде подальших переговорів щодо відстрочки", — пояснив Луото.

Він зазначив, що в даний час ведеться підготовка до переговорів про відносини між Великобританією та ЄС після Brexit. Імовірно, переговори почнуться 1 лютого.

Як повідомляв сайт "Коментарі", прем'єрміністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про готовність піти у відставку, якщо це буде необхідно для виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського Союзу. Джонсон також підкреслив, що готовий гарантувати Brexit до 31 січня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!