Головна Новини Світ ЄС Польщі загрожує виключення з Євросоюзу через судову реформу
commentss НОВИНИ Всі новини

Польщі загрожує виключення з Євросоюзу через судову реформу

Нова реформа "дисциплінування" суддів суперечить судовим законами Євросоюзу

17 грудня 2019, 23:47 comments3675
Поділіться публікацією:
Польщі загрожує виключення з Євросоюзу через судову реформу

Польська судова реформа, анонсована урядом, може стати причиною для виключення держави зі складу країн Європейського Союзу. Про це передає агентство "РБК-Україна", посилаючись на прес-службу Верховного суду Польщі.

Відзначається, що в Польщі вже кілька років триває суперечка навколо судової реформи. Минулого тижня внесли до парламенту чергові поправки в законодавство про суди і Верховний суд з метою "дисциплінувати суддів, які перевищують свої повноваження". Це викликало сильне невдоволення як опозиції, так і значної частини суддівського співтовариства.

"Протиріччя між законодавством Євросоюзу і законодавством Польщі, яке ініціюють автори законопроекту, найімовірніше, призведе до того, що структури Євросоюзу почнуть процедуру виявлення порушень зобов'язань, що випливають із договорів в рамках ЄС, а в кінцевому підсумку — до необхідності покинути Європейський союз", — зазначено в повідомленні Верховного суду.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про стурбованість Євросоюзу і судовою реформою команди Володимира Зеленського, про що представники ЄС негайно направили офіційний лист членам українського уряду. У ньому посли відзначили, що незважаючи на хорошу мотивацію і демократичні принципи, в Україні існує ряд проблем, які не врегульовані на законодавчому рівні, а значить, вони суперечать законопроекту і несуть загрозу для незалежностей суддів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!