Головна Новини Світ ЄС Британський прем'єр Борис Джонсон готовий на нову угоду з Євросоюзом
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський прем'єр Борис Джонсон готовий на нову угоду з Євросоюзом

В Лондон для переговорів по торговельній угоді прибуде глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляен

4 січня 2020, 22:15 comments1901
Поділіться публікацією:
Британський прем'єр Борис Джонсон готовий на нову угоду з Євросоюзом

Глава британського уряду Борис Джонсон має намір домовитися з новим президентом Єврокомісії про продовження торгівлі з ЄС. Для цього Урсула фон дер Ляйєн, яка очолює ЄК прибуде в Лондон на наступному тижні. Про це повідомляє видання The Guardian. Це буде перша зустріч двох політиків з того часу, як екс-глава Міноборони Німеччини приступила до своїх обов'язків в органі влади Євросоюзу.

Передбачається, що на час перехідного періоду Brexit, Великобританія залишиться в єдиному митному союзі з країнами ЄС, що дозволить їй ще рік торгувати за старими правилами. У той же час, Борис Джонсон не бачить необхідності в збереженні таких умов, оскільки на думку британського прем'єра, часу для укладення нової торговельної угоди цілком достатньо.

Нагадаємо, що чинна угода про вихід дозволяє до 1 липня домовитися про розширення перехідного періоду. У разі, якщо за рік сторонам не вдасться домовитися про нову угоду, до Великобританії застосують всі обмеження для товарів, які діють на ринку третіх країн.

Як повідомляв портал "Коментарі", лідер Лейбористської партії Великобританії Джеремі Корбін опублікував "секретний" план уряду по Brexit і звинуватив консерваторів і прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!