Головна Новини Світ ЄС В Іспанії хочуть позбавити Пучдемона депутатського імунітету
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії хочуть позбавити Пучдемона депутатського імунітету

Пучдемон і Комин, яким пред'явлені звинувачення в Іспанії у зв'язку з проведенням незаконного референдуму про незалежність у 2017 році, прибули до Страсбурга

14 січня 2020, 03:10 comments1419
Поділіться публікацією:
В Іспанії хочуть позбавити Пучдемона депутатського імунітету

Голова Верховного суду Іспанії Карлос Лесмес просить главу Європарламенту Давида Сассоли позбавити екс-голови каталонського женералитета Карлеса Пучдемона і колишнього радника його уряду Тоні Комина депутатського імунітету. Про це повідомляє прес-служба суду.

Верховний суд інформує, що у відношенні Пучдемона і Коміна триває розгляд кримінальної справи, і просить Сассоли призупинити їх імунітет на підставі внутрішнього регламенту Європарламенту.

Минулого тижня Верховний суд залишив в Іспанії силі європейські ордери на арешт Пучдемона та Комина. Суддя заявив, що політики повинні бути позбавлені імунітету, оскільки злочини, в яких їх звинувачують у Іспанії, відбулися задовго до їх обрання депутатами Європарламенту.

Пучдемон і Комин, яким пред'явлені звинувачення в Іспанії у зв'язку з проведенням незаконного референдуму про незалежність три роки тому прибули до Страсбурга, щоб вперше взяти участь у засіданні Європейського парламенту.

Як повідомляли "Коментарі", Пучдемон раніше закликав до проведення нового референдуму про незалежність Каталонії. "Немає іншого шляху, як референдум, на якому ми домовимося, чого ми хочемо і як ми цього хочемо. Хай знають: ми не приймемо їх рецепт, заснований на репресії та вироки", — заявив Пучдемон, виступаючи в Брюсселі. Він не погодився з вироком Верховного суду щодо дванадцяти каталонських політиків у зв'язку з проведенням незаконного референдуму про незалежність у 2017 році, заявивши, що вчинені ними дії "не є злочином", "оскільки немає ніякого злочину в тому, щоб запропонувати громадянам визначати їх майбутнє".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!