Головна Новини Світ ЄС Число нелегалів в Євросоюзі за 5 років рекордно впало
commentss НОВИНИ Всі новини

Число нелегалів в Євросоюзі за 5 років рекордно впало

Найчастіше намагалися потрапити до Євросоюзу нелегали з Афганістану та Сирії

18 січня 2020, 12:22 comments1842
Поділіться публікацією:
Число нелегалів в Євросоюзі за 5 років рекордно впало

Кількість нелегальних мігрантів в країнах Євросоюзу в 2019 році було найнижчим з 2013 року. Про це заявив директор Агентства з охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex Фабріс Леггері, передає "Німецька хвиля".

Так, кількість нелегалів в порівнянні з піковим 2015-м роком знизилася на 92%. Цього вдалося досягти завдяки зменшенню числа мігрантів з країн північної Африки, які Середземним морем намагалися дістатися до Італії та Іспанії.

Проте зросло число мігрантів, які хотіли потрапити до Євросоюзу через Грецію, Болгарію і Кіпр. Там зростання кількості нелегалів склав 46% у порівнянні з 2018 роком. Аналогічна тенденція фіксувалася в Хорватії та Угорщині.

Леггері зазначив, що найчастіше намагалися потрапити до Євросоюзу нелегали з Афганістану та Сирії. Цьому сприяли війна і політична нестабільність.

Крім того, збільшилася кількість нелегалів, які були депортовані до країни їх походження. У 2019 році Євросоюз повернув на батьківщину майже 16 тисяч осіб. Найбільше рішень про депортацію прийняли Німеччина, Італія, Франція та Бельгія. Найчастіше висилали до Албанії, Тунісу і Грузії. Багатьох з них відправлено на батьківщину комерційними авіарейсами.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в Італії заарештували українців, які перевозили десятки нелегалів на яхті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/uk
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!