Головна Новини Світ ЄС У Середземному морі на вихідних врятували майже 500 мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Середземному морі на вихідних врятували майже 500 мігрантів

Серед врятованих в Середземному морі сім вагітних жінок, п'ятеро дітей у віці до п'яти років і близько 100 неповнолітніх без супроводу дорослих

28 січня 2020, 06:52 comments1461
Поділіться публікацією:
У Середземному морі на вихідних врятували майже 500 мігрантів

На вихідних в Середземному морі врятували близько 500 мігрантів, які намагалися дістатися до країн Європи. Про це повідомляє DW.

Рятувальне судно Ocean Viking довелося здійснити п'ять рятувальних операцій протягом 72 годин.

26 січня рятувальники підібрали 102 людини на відстані 80 морських миль від узбережжя Лівії. Ще 82 людини врятували неподалік від узбережжя Мальти.

Серед врятованих сім вагітних жінок, п'ятеро дітей у віці до п'яти років і близько 100 неповнолітніх без супроводу дорослих.

Ocean Viking більше не здатний прийняти людей. Корабель розрахований лише на 200 осіб.

 Як повідомляв портал "Коментарі", Греція оголосила надзвичайні заходи по боротьбі з напливом шукачів притулку, які прибувають з Туреччини, щоб не повторити кризу 2015 року. "Ми спостерігаємо величезні хвилі мігрантів, яким сприяють контрабандисти новими методами і більш швидкими катерами. Якщо ситуація буде продовжуватися, ми повторимо 2015 рік. Ми будемо приймати заходи для захисту своїх кордонів, і ми будемо набагато суворіше, набагато швидше в їх застосуванні", — повідомив міністр цивільного захисту Міхаліс Хрисохоиди. Грецькі власті пообіцяли посилити патрулювання вздовж морських кордонів, в першу чергу для боротьби з перевізниками нелегальних мігрантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!