Головна Новини Світ ЄС У Мережу потрапили дані тисяч європейських чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мережу потрапили дані тисяч європейських чиновників

Особисті дані чиновників Європарламенту потрапили у відкритий доступ

17 травня 2020, 09:34 comments3359
Поділіться публікацією:
У Мережу потрапили дані тисяч європейських чиновників

У Європарламенті заявили про масштабноий виток персональних даних. У відкритому доступі опинилися дані 1,2 тис. співробітників і членів Європарламенту, тим або іншим способом витік торкнувся 15 тис. облікових записів інших фахівців з питань діяльності Євросоюзу. З такою інформацією виступив віце-президент Європарламенту з політики в області IT Марсель Колайя.

Згідно з його повідомленням, у відкритий доступ виклали конфіденційну інформацію, а також зашифровані паролі. Офіційно політичне об'єднання, яке піддалося хакерській атаці не називається, проте мається на увазі, що мова йде про найбільшу фракцію Європарламенту — Європейську народну партію (ЄНП).

Один з представників партії вже підтвердив витік даних, однак уточнив, що дані застарілі. Вони були взяті зі старого сайту ЄНП, який замінили на більш новий в 2019 році. Актуальні дані, за словами представника партії, надійно захищені.

"Зараз їм нічого не загрожує, тому що в парламенті система вимагає повністю змінювати свій пароль кожні три місяці ", — заявив він.

Зазначимо, що першими, хто виявив витік, стали співробітники індійської компанії, яка спеціалізується на комп'ютерній безпеці.

Як повідомляв портал "Коментарі", в США стався витік секретних документів, в яких посол Британії Кім Деррок охарактеризував адміністрацію Білого дому як "некомпетентну" і "невмілу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!