Головна Новини Світ Європа В Європі планують повністю легалізувати канабіс
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі планують повністю легалізувати канабіс

Люксембург планує стати першою європейською країною, що повністю узаконить використання канабісу

7 серпня 2019, 17:08 comments1896
Поділіться публікацією:
В Європі планують повністю легалізувати канабіс

Люксембург планує стати першою європейською країною, що повністю узаконить використання канабісу. Про це пише видання Politico.

Міністерство охорони здоров’я планує оприлюднити пропозицію щодо початку законодавчого процесу вже цієї осені, метою чого є ухвалення закону до 2021 року. Згідно з законопроектом, легальним стане весь ринок канабісу — від видачі ліцензій на його виробництво до легалізації його споживання в рекреаційних цілях в умовах жорсткої регламентації. Під забороною лишиться лише домашнє вирощування канабісу. Споживати "травичку" дозволять з 18 років.

Міністр охорони здоров’я Люксембургу Етьєн Шнайдер заявив, що  політика щодо наркотиків, яку вони проводили протягом останніх 50 років, не спрацювала. Заборона на все робила це просто цікавішим для молоді. 

Зауважимо, що у Люксембурзі вже легалізований медичний канабіс та рекреаційний канабіс в обмежених кількостях. Однак нинішній законопроект максимально розширить межі споживань канабісу. Щоб не допустити "наркотуризму", Люксембург планує заборонити продаж канабісу нерезидентам країни.

Зазначимо, що повністю легалізований канабіс в Уругваї, Канаді та в американських штатах Колорадо, Каліфорнія, Невада, Массачусетс і Мен.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", в Нью-Йорку легалізували марихуану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.eu/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!