Головна Новини Світ Європа Експерти ООН: до масового голоду на Землі залишилося 2 градуси за Цельсієм
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти ООН: до масового голоду на Землі залишилося 2 градуси за Цельсієм

Глобальне потепління може призвести до засух - екологи б'ють на сполох

9 серпня 2019, 05:30 comments3469
Поділіться публікацією:
Експерти ООН: до масового голоду на Землі залишилося 2 градуси за Цельсієм

Міжурядова група експертів ООН зі зміни клімату (IPCC) опублікувала 8 серпня доповідь, присвячену цій темі, а також впливу зміни клімату на використання поверхні планети. Над доповіддю більше двох років працювали 103 спеціаліста з 52 країн світу. В центрі уваги групи  виявився взаємний негативний вплив зміни клімату на ґрунти та ліси, які під цим впливом, у свою чергу, самі викликають кліматичні зміни.

За оцінками фахівців, у разі підвищення середньої глобальної температури більш ніж на 2 градуси Цельсієм родючі землі перетворяться в пустелі, відбудеться руйнування побудованої в районі вічної мерзлоти інфраструктури, а посухи і екстремальні погодні явища почнуть загрожувати вирощування та виробництва продуктів харчування. Це значення в 2 градуси Цельсієм є максимальним, прописаним в угоді учасників кліматичного саміту в Парижі.

Автори доповіді підкреслюють, що їх рекомендації можуть допомогти країнам-учасницям кліматичного саміту 2015 року, який проходив у рамках конвенції ООН про зміну клімату, уникнути хоча б гіршого сценарію.

Близько 70% суші, не зайнятої льодами, вже використовується для вирощування продуктів харчування, виробництва одягу і палива, а також для проживання і інших потреб людини. Все це призводить до викиду в атмосферу до чверті всіх парникових газів — перш всього з-за розчищення земель для цілей тваринництва і вирощування зернових культур. В цілому, на сільському господарстві лежить "провина" за зникнення 70% лісів на планеті.

Як повідомляв сайт "Коментарі", з 2020 року у Франції введуть "екологічний податок" для авіакомпаній.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!