Головна Новини Світ Європа Польща стурбована зближенням країн ЄС з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща стурбована зближенням країн ЄС з Росією

МЗС Польщі підозрює, що ряд європейських країн стають лояльні до Кремля

8 серпня 2019, 20:58 comments1826
Поділіться публікацією:
Польща стурбована зближенням країн ЄС з Росією

Польща стурбована тим, що деякі країни Європейського Союзу стають все більш дружніми по відношенню до Росії, навіть коли Кремль розправляється з інакомисленням власних громадян. Про це заявив глава польського МЗС Марчін Пшідач в інтерв'ю виданню Reuters, передає "Європейська правда".

"Схоже, що деякі європейські лідери не усвідомлюють, що їх діяльність сприймається як спроба розморозити відносини, і якщо це так, то їхня політика вводить в оману", — сказав він.

Заява Пшідача прозвучало після того як в Росії затримали понад 1000 осіб під час протестів з вимогою вільних виборів. Європейський союз і Польща засудили жорстокість поліції в ході протестів.

Потепління відносин з Росією може сигналізувати Кремлю, що Європа дозволить йому вийти сухим з ​​води після ескалації, такий як анексія Криму в 2014 році, і це створює небезпечний прецедент, впевнений Пшідач.

"Немає ніяких підстав запрошувати російських лідерів на різні вечірки або танці разом ... Було вжито заходів, щоб спонукати Росію відмовитися від своєї агресивної політики на сході Європи ... але вона не зробила навіть півкроку назад", — зазначив дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" після масових затримань мирних демонстрантів в Москві, свою заяву щодо Європейських держав зробило і МЗС України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!