Головна Новини Світ Європа Екс-президента Киргизстану звинуватили в підготовці держперевороту
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-президента Киргизстану звинуватили в підготовці держперевороту

Голова Держкомітету нацбезпеки розповів у чому підозрюють Атамбаєва

13 серпня 2019, 10:32 comments1547
Поділіться публікацією:
Екс-президента Киргизстану звинуватили в підготовці держперевороту

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва звинуватили в підготовці держперевороту. Про це заявив голова Держкомітету нацбезпеки країни (ДКНБ) Орозбек Опумбаев.

"Атамбаєву потрібна була кров, я це відкрито заявляю! Йому потрібна була кров для проведення державного перевороту", — заявив Опумбаев.

Він зазначив, що екс-президент готувався до сутичок в резиденції, під час обшуку у нього вдома виявили цілий склад зброї, у тому числі снайперські гвинтівки, пістолети, рушниці, а третій поверх її будинку був укріплений військовий бункер — з дзотами і бойовими точками для оборони. Опумбаев вважає, що Атамбаєв стріляв у бійців спецназу на поразку.

"Це було цинічно, це було просто вбивство! Я впевнений, слідство розбереться в цьому", — уклав глава ДКНБ.

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше силовики почали новий штурм резиденції колишнього президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва.

8 серпня Атамбаєва затримали співробітники правоохоронних органів. "Атамбаєв вивезений з території своєї резиденції співробітниками правоохоронних органів", — заявив представник штабу.

За його словами, разом з екс-президентом з території його резиденції в селі Кой-Таш вивезені декілька його соратників, у тому числі колишній голова президентського апарату Фарід Ніязов. Однією з причин штурмового затримання Атамбаєва є його рішення незаконно звільнити великого кримінального авторитета Азіза Батукаєва ще 2013 році.

Посольство Російської федерації "умило руки" заявивши при цьому, що все, що відбувається в даний момент в Киргизії є внутрішнім конфліктом республіки, і вони в нього втручатися наміру не мають.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!