Головна Новини Світ Європа Болгарія витратила на закупівлю американських винищувачів дві третини військового бюджету країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Болгарія витратила на закупівлю американських винищувачів дві третини військового бюджету країни

За поставку винищувачів F-16 Болгарія заплатила 1,25 млрд доларів

13 серпня 2019, 15:59 comments1962
Поділіться публікацією:
Болгарія витратила на закупівлю американських винищувачів дві третини військового бюджету країни

Міністерство оборони Болгарії перерахувало 1,25 млрд доларів США за контрактами на поставку винищувачів F-16, що становить більше 66% всього оборонного бюджету країни на 2019 рік.

Відзначається, що в результаті цієї операції Болгарія за підсумками року може стати лідером серед країн НАТО щодо витрат на оборону і навіть випередити по цьому показнику Сполучені Штати.

У відповідності з рекомендаціями для країн НАТО, кожна з держав — членів альянсу повинно щорічно виділяти на оборону не менше 2% ВВП, причому 20% з цих коштів має спрямовуватися на закупівлю нового озброєння і військової техніки. Відзначається, що обидва критерія Болгарія вже перевищила, а з урахуванням планів переозброєння флоту і сухопутних військ аналогічні показники країна може продемонструвати і в 2020 році.

Раніше уряд Болгарії для виконання контракту з США на закупівлю винищувачів F-16, вартість якого виявилася вище запланованої, довелося актуалізувати державний бюджет на 2019 рік. Витрати міністерства оборони країни були збільшені в 2,5 рази — з €720 млн до €1,79 млрд. Таким чином, у поточному році Болгарія направить на військові потреби 2,61% ВВП.

Як повідомляв сайт "Коментарі", президент Болгарії Румен Радев наклав вето на закон про ратифікації покупки восьми нових американських винищувачів F-16




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!