Головна Новини Світ Європа Парламент Італії ухвалить рішення про довіру уряду 20 серпня
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент Італії ухвалить рішення про довіру уряду 20 серпня

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте може покинути свій пост після голосування в парламенті

14 серпня 2019, 12:18 comments2775
Поділіться публікацією:
Парламент Італії ухвалить рішення про довіру уряду 20 серпня

Парламент Італії розгляне вотум недовіри уряду прем'єр-міністра Джузеппе Конте 20 серпня.

Представники політичних груп у парламенті вибрали дату в понеділок, і вона була підтримана законодавцями в сенаті країни у вівторок ввечері. Проти цієї дати виступили правляча ультраправа "Ліга", Forza Italia Сильвіо Берлусконі і "Брати Італії", які хотіли, щоб голосування за довіру відбулося вже в середу, щоб прискорити процес, який міг би привести до дострокових виборів.

Якщо голосування пройде як заплановано, то президент Серхіо Маттарелла повинен буде вирішити, призначити нове голосування вже в жовтні або створити новий уряд.

Раніше віце-прем'єр-міністр, глава МВС країни Маттео Сальвини оголосив про вихід з коаліції з "Рухом 5 зірок". Формально тому послужили розбіжності щодо будівництва нової швидкісної залізниці між Францією та Італією. Однак критики Сальвини стверджують, що це тільки привід, і що політик хоче зайняти крісло прем'єра — для цього і розхитує ситуацію.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в Італії зростає кількість довгожителів. Національна служба статистики Італії опублікувала дані по громадянам-довгожителям. За інформацією відомства, кількість громадян Італії старше 100 років збільшилася більш ніж на 20% і склало 14 тисяч осіб. Цифри відносяться до десятирічного періоду з 2009 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!