Головна Новини Світ Європа У Новій Зеландії знайшли останки пінгвіна-монстра
commentss НОВИНИ Всі новини

У Новій Зеландії знайшли останки пінгвіна-монстра

Вчені досі не можуть сказати, чому гігантські пінгвіни зникли з Південної півкулі

14 серпня 2019, 18:54 comments3189
Поділіться публікацією:
У Новій Зеландії знайшли останки пінгвіна-монстра

Палеонтологи, які досліджували Північний Кентербері (Південний острів Нової Зеландії), виявили скам'янілі кістки гігантського пінгвіна розміром з людини, повідомляє BBC.

Зростання цього істоти становив 1,6 метрів, вага – близько 80 кілограмів. Для порівняння – параметри самого великого сучасного пінгвіна, імператорського, складають максимум 120 см і 35-40 кг

Вчені з'ясували, що пінгвін-монстр (так його назвали співробітники Кентерберійського музею) жив в епоху палеоцену, 66-56 мільйонів років назад.

Таким чином, він поповнив список вимерлою новозеландської мегафауны, куди входять півметрові папуги, величезні орли і безкрилі птах моа.

"Це один з найбільш великих видів пінгвінів, коли-небудь знайдені", – зазначив учасник дослідження Пол Скофілд.

Крім того, температура води біля берегів Нової Зеландії 30 млн років тому була ідеальною для швидкого розвитку тварин – близько 25С (зараз 8С).

В ті часи новозеландські острови з'єднувалися з Австралією, яка, в свою чергу, сухопутним шляхом з'єднувалася з Антарктидою.

Новий вид, що отримав назву Crossvallia waiparensis, ймовірно, ділив водні угіддя з гігантськими черепахами, акулами і коралами.

Вчені досі не можуть сказати, чому гігантські пінгвіни зникли з Південного півкулі. Найпоширеніша теорія говорить, що вони не витримали конкуренції з морськими ссавцями – зубатими китами і ластоногими (тюленями), які прибули в цей регіон кілька мільйонів років потому.

 Як повідомляли "Коментарі", одностатева пара королівських пінгвінів з берлінського зоопарку висиджує яйце, кинуте єдиною живе там серед шести особин самкою. Якщо все пройде успішно, пташеня вилупиться на початку вересня і стане першим дитинчам, що з'явилися на світ у цьому зоосаду завдяки прийомним батькам-геям. Відзначається, що потомства у берлінських пінгвінів не було з 2002 року.

Десятирічні Шкіпер і Пінг переїхали в столицю Німеччини із зоопарку Гамбурга у квітні і з тих пір нерозлучні. За словами співробітників зоопарку, тварини давно виявляли бажання стати батьками і до "усиновлення" яйця, до якого самка з якоїсь причини в останній час втратила інтерес. Раніше одностатева парочка намагалася висиджувати камені і рибу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bbc.com
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!