Головна Новини Світ Європа Трамп хоче купити Гренландію, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп хоче купити Гренландію, - ЗМІ

Трамп просить своїх радників дізнатися про можливості такої покупки

16 серпня 2019, 06:45 comments2601
Поділіться публікацією:
Трамп хоче купити Гренландію, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп цікавився, що треба для того, щоб купити Гренландії, яка є частиною Данії. Про це пише The Wall Street Journal.

Джерела в Білому домі повідомили, що Трамп неодноразово ставив радників відповідне питання і з цікавістю слухав дискусії щодо геополітичного значення цього острова, а також його ресурсів. Крім іншого, обговорювалася тема розширення присутності військовослужбовців США в Арктиці.

Трамп, відзначає WSJ, навіть попросив юрисконсульта американської адміністрації провести правову експертизу подібного проекту.

Видання пише, що деякі радники Трампа бачать в покупці острови "швидкоплинне захоплення" американського президента, яке навряд чи здійсниться.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про передумови візиту американського президента Дональда Трампа в Україну, які позначив поверенный у справах Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор. Важливо додати, саме Тейлор підкреслив, що візит Трампа в нашу країну може стати хорошим сигналом підтримки України на міжнародній арені. Однак поки що приїзд Трампа залишається перспективою майбутнього.

Також додамо, що сьогодні Тейлор визначив, хто, на думку офіційних властей США, здатний зупинити кровопролиття на Донбасі.

"Єдиний, хто може це зробити (зупинити війну) — Володимир Путін. Але що важливо, і відмінно — те, що в моменти загострень президент Зеленський двічі піднімав слухавку і дзвонив Путіну, щоб обговорити ці інциденти. Зараз існує можливість того, щоб президенти України і Росії обговорювали питання Донбасу, Чорного моря, Керченської протоки", — підкреслив дипломат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!