Головна Новини Світ Європа У Фінляндії поліція викрили велике відмивання грошей для росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

У Фінляндії поліція викрили велике відмивання грошей для росіян

Слідство встановило, що гроші належать підставним російським компаніям

16 серпня 2019, 18:46 comments2100
Поділіться публікацією:
У Фінляндії поліція викрили велике відмивання грошей для росіян

Центральна кримінальна поліція Фінляндії розкрила велике відмивання грошей, під час якого було відмито коштів на близько 140 млн євро. Про це повідомляє іноземне видання Yle.

У справі висунули звинувачення двом громадянам Естонії. За даними поліції, відмиті гроші належать російському організованому злочинному угрупованні. Представників угруповання не вдалося залучити в Фінляндії до відповідальності.

За словами інспектора кримінальної поліції Ярмо Койстінена, мова йде про найбільше в історії Фінляндії відмиванням коштів — їх відмивали через фінську будівельну компанію.

Справу почали розслідувати в 2014 році. Під підозру потрапила діяльність фінської будівельної фірми HTR Talonrakennus Oy, якою управляли двоє естонців.

У 2014 році на рахунки фірми в банках Nordea і Danske Bank всього за кілька місяців було перераховано понад 6,5 млрд рублів, що відповідає близько 140 млн євро. Банки звернулись до поліції через підозрілі перекази.

Обвинувачені естонці заперечують провину. На поліцейських допитах вони розповіли, що гроші пов'язані з проектом будівництва доріг в російській Карелії.

Слідство встановило, що гроші належать підставним російським компаніям і взяті з банків, які були в Росії закриті за підозрою у відмиванні грошей.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Фінляндія заявила про можливе порушення своїх кордонів Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://yle.fi/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!