Головна Новини Світ Європа The Guardian опублікувало нові докази участі РФ в боях під Іловайськом
commentss НОВИНИ Всі новини

The Guardian опублікувало нові докази участі РФ в боях під Іловайськом

Йдеться про російські танки, розташовані в тих же локаціях, де утворився "Іловайський котел"

19 серпня 2019, 11:57 comments4223
Поділіться публікацією:
The Guardian опублікувало нові докази участі РФ в боях під Іловайськом

Британські дослідники оприлюднили нові докази участі російських військових у боях під Іловайськ в серпні 2014 року. Про це пише британська преса The Guardian.

Дослідники опублікували інформацію про танки Т-72Б3, які перебували в той час тільки на озброєнні РФ і застосовувалися в боях під Іловайськом. Така модель танка була кілька разів зафіксована поблизу Іловайська в серпні-вересні 2014 року.

"Оскільки Росія заперечує будь-яку причетність до подій на Донбасі, встановлення відповідальності Москви ... є ключовим для судових справ. У зв'язку з цим Європейський центр захисту прав людини (EHRAC), який допомагає заявникам подати справу в ЄСПЛ, доручив Forensic Architecture зібрати переконливі докази участі Росії в боях під іловайськ. докази включають в себе численні супутникові знімки російських збройних автоколон на території України і фіксацію нової моделі танка Т-72Б3, яка на момент бою експлуатувалася тільки російськими збройними силами", — пише видання.

Дослідники перевіряли інформацію про знищенний російській танк, який був зафіксований на багатьох фото і відео 29 серпня 2014 року.

Всі ці матеріали передадуть в ЄСПЛ. У суді зазначили, що в першу чергу будуть розглядатися і виноситися рішення за позовами України проти Росії у зв'язку з ситуацією на Донбасі. Варто відзначити, що два роки тому в Російській Федерації прийняли закон, який дозволяє національним судам скасовувати рішення ЄСПЛ, за умови їхнього визнання "несумісними з конституцією Росії".

Нагадаємо, "Іловайський котел" або бої за Іловайськ — запекла битва у вересні 2014 року між військовими ЗСУ та представниками сепаратистських формувань в т.зв. Л / ДНР. Після того, як останні оточили супротивників, створивши "котел" і почали його зачистку, українська сторона зазнала втрат, які обчислюються сотнями убитих, поранених і полонених. Втрати під Іловайськ стали наймасштабнішими за весь час збройного конфлікту на сході країни і перший час після трагедії послужили для зламу морального духу українських бійців.

Також, видання "Комментарі.Донбасс" повідомляло про загострення ситуації на східному фронті, особливо в районі Маріуполю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!