Головна Новини Світ Європа ЄАЕС і Сербія можуть підписати угоду про торгівлю 25 жовтня
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄАЕС і Сербія можуть підписати угоду про торгівлю 25 жовтня

Євразійський економічний союз був створений на базі Митного союзу і Єдиного економічного простору

21 серпня 2019, 04:00 comments1496
Поділіться публікацією:
ЄАЕС і Сербія можуть підписати угоду про торгівлю 25 жовтня

Угода про зону вільної торгівлі між Сербією і Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) може бути підписана 25 жовтня. Про це у Twitter написав посол Росії в Сербії Олександр Боцан-Харченко.

На його думку, приєднання до ЄАЕС є прикладом політики Белграда, а також підходу до ведення міжнародних справ з урахуванням власних національних інтересів.

"Для Белграда реалізація документа ознаменує собою абсолютно новий етап присутності на просторі Євразії, вихід на ринок, ємність якого становить понад 182 млн споживачів, а сукупний ВВП — більше $1,9 трлн США", — уточнив посол.

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що договір про зону вільної торгівлі між ЄАЕС і Сінгапуром може бути підписаний 1 жовтня в Єревані.

Євразійський економічний союз був створений на базі Митного союзу і Єдиного економічного простору і діє з 1 січня 2015 року. Членами ЄАЕС є Вірменія, Білорусія, Казахстан, Росія і Киргизія. Молдавія в 2018 році отримала статус спостерігача при ЄАЕС.

Як повідомляли "Коментарі", президент Республіки Сербія Александар Вучич сподівається, що незабаром буде підписано угоду про зону вільної торгівлі з Україною. "Я вірю, що скоро у нас буде підписано угоду про вільну торгівлю між Україною і Сербією", – зазначив Вучич.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!