Головна Новини Світ Європа Ескалація в Ідлібі: 70 тисяч мирних жителів залишити свої будинки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ескалація в Ідлібі: 70 тисяч мирних жителів залишити свої будинки

Біженці перебувають у дуже складних умовах

21 серпня 2019, 18:35 comments1715
Поділіться публікацією:
Ескалація в Ідлібі: 70 тисяч мирних жителів залишити свої будинки

З початку серпня у сирійській провінції Ідліб близько 70 тисяч мирних жителів були змушені залишити свої будинки.  Про це у середу, 21 серпня, повідомили місцеве управління охорони здоров'я та "Сирійсько-американське медичне товариство" (SAMS).

За даними активістів, люди сплять в автомобілях та просто неба. В управлінні ООН з надзвичайної допомоги повідомили, що надходить дедалі більше "тривожних повідомлень" про зростання кількості біженців в Ідлібі. Раніше в ООН повідомляли, що з квітня залишити свої домівки були змушені близько 400 тисяч мешканців провінції.

Ідліб — остання провінція в Сирії, яку ще контролює опозиція, що виступає за повалення режиму президента Башара Асада. Загалом у провінції мешкало близько трьох мільйонів людей. Половина з них вже виїхала в інші регіони Сирії.

Нагадаємо, що наприкінці квітня цього року урядові війська Сирії разом з їхніми союзниками, серед яких і Росія, почали масований наступ у провінціях Ідліб та Хама. За даними правозахисників, відтоді внаслідок дій урядових військ та російської авіації загинули щонайменше 730 мирних жителів. 

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", суд заборонив пілотам Ryanair страйкувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!