Головна Новини Світ Європа У Бразилії зафіксовано рекордну кількість пожеж
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бразилії зафіксовано рекордну кількість пожеж

Амазонка є найбільшим тропічним лісом у світі

22 серпня 2019, 02:30 comments2077
Поділіться публікацією:
У Бразилії зафіксовано рекордну кількість пожеж

У Бразилії в 2019 року зафіксували рекордну кількість пожеж за сім років досліджень. Про це повідомляє бразильський Національний інститут космічних досліджень.

Протягом 2019 року на території бразильських Дощових лісів Амазонії сталося понад 75 тис. пожеж. Повідомляється, що це рекордне кількість пожеж за семирічну історію досліджень.

Самим спокійним був 2013 рік. Тоді сталося трохи більше 35 тис. пожеж.

Зазначимо, що Амазонка є найбільшим тропічним лісом у світі.

 Як раніше повідомляло видання "Коментарі", з іспанського острова Гран-Канарія, третього за величиною серед Канарських островів, евакуювали вже майже 8 тисяч осіб з-за лісових пожеж. Пожежа, яка почалася в суботу біля міста Техеда, просувається по декількох напрямках, викликаним поєднанням високих температур, сильних вітрів і низької вологості. Поки що пожежа зачіпає гірську центральну частину острова, а не прибережні райони, зайняті туристами в літні місяці.

До теперішнього часу згоріло понад 3400 га, і вогонь агресивно рухається в напрямку північно-західного природного парку Тамадаба, де знаходяться деякі із старих соснових лісів острова. З палаючим лісом борються понад 700 працівників надзвичайних служб при підтримці 16 літаків і вертольотів. Крім того, пожежним з ранку понеділка прийшли на допомогу 400 військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!