Вперше за 14 років дослідники спустилися до "Титаніка": як він зараз виглядає

«Титанік» затонув в 1912 року після зіткнення з айсбергом

Група дослідників вперше за 14 років спустилася на підводних апаратах до "Титаніка". Про це повідомляє Медуза.

Корабель, що лежить на дні Атлантики, зняли на відео у високому дозволі. З-за сильної течії, солоної води і бактерій, комах, метал, "Титанік" поступово руйнується.

Деякі частини лайнера, наприклад, ванна капітана, показана у фільмі Джеймса Кемерона, вже зникли, розповіли BBC News учасники експедиції. "Титанік" затонув в 1912 року після зіткнення з айсбергом.

На борту лайнера перебувало 2200 осіб, близько 1500 пасажирів і членів екіпажу загинули.

25 кінокартин потрапили в національний реєстр кінофільмів США. У їх числі з'явилися фільми світової класики, такі як "Титанік" і "Міцний горішок". Також, в число національного надбання США потрапили такі відомі картини: мультфільм "Дамбо", фільм "Супермен" 1978 року, "Спартак", "Туз у рукаві", "Пам'ятай". Останній фільм є "наймолодшим" з-поміж усього списку реєстру. Його режисером став британець Крістофер Нолан, а був випущений в 2000 році.

"Ньюарский атлет" - найстаріший фільм реєстру кінофільмів США. Знятий він був у далекому 1891 Томасом Едісоном. Всього в списку значиться понад 700 кінострічок. Реєстр був створений в 1988 році. Щорічно він поповнюється 25 фільмами, які були зняті як мінімум 10 років тому. Вони повинні мати великий вплив на розвиток культури в країні.