Головна Новини Світ Європа Бразильський міністр пішов у відставку за відмову видати кошти на ЛГБТ-фільми
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразильський міністр пішов у відставку за відмову видати кошти на ЛГБТ-фільми

Болсонару раніше не раз висловлювався проти гомосексуалізму

23 серпня 2019, 04:50 comments1805
Поділіться публікацією:
Бразильський міністр пішов у відставку за відмову видати кошти на ЛГБТ-фільми

Міністр культури Бразилії Енріке Пірес подав у відставку після того, як президент країни Жаир Болсонару призупинив виділення коштів на виробництво фільмів з ЛГБТ-тематики, повідомляє видання Folha de Sao Paulo.

"Я не виступаю проти кого-небудь, я виступаю за свободу вирази... Я не сприймаю того, що культура може мати фільтри", — заявив міністр.

Болсонару раніше не раз висловлювався проти гомосексуалізму. В зокрема, він заявив, що не зміг би любити сина, якби він виявився геєм.

Раніше президент піддав критиці чотири фільми на тему життя транссексуалів і гомосексуалістів. Болсонару зазначив, що Національне кінематографічне агентство не отримає коштів з держфонду на проекти з сексуальною тематикою і підкреслив, що це не цензура.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вікні будівлі мерії Праги виставили райдужний прапор з нагоди 9-го фестивалю Prague Pride, присвяченого ЛГБТ-спільноти. "Ми повинні переконатися, що всі мають однакові права і можливості і не піддаються дискримінації через їхню сексуальну орієнтацію", — сказав мер Праги Зденек Хржиб. За його словами, одностатеві пари повинні мати можливість одружуватися з усіма юридичними наслідками. Мер додав, що сприймає фестиваль як висловлення поваги та солідарності з сексуальними меншинами в країнах, де їх права жорстоко придушуються. "Прайд — це свято того, що ми всі можемо бути самими собою. Тільки тоді ми зможемо розвинути всі свої здібності та потенціал. І це найбільше багатство, яке ми можемо мати", — сказав заступник мера Петро Глубучек.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!