Головна Новини Світ Європа Євросоюз підготував план торгової війни зі США
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз підготував план торгової війни зі США

У Європі планують створити інвестиційний "фонд майбутнього" з капіталом в 100 млрд доларів

23 серпня 2019, 08:54 comments2553
Поділіться публікацією:
Євросоюз підготував план торгової війни зі США

Євросоюз розробив програму протидії як торговим діям президента США Дональда Трампа, так і американським технологічним корпораціям, включно із Google, Apple, Amazon, Microsoft і Facebook. Про це повідомила газета Politico з посиланням на 173-сторінковий документ. З нього випливає, що голови Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйєн закликають заснувати фонд майбутнього, який би інвестував понад 100 мільярдів доларів у європейські компанії з високим технологічним потенціалом.

За задумом авторів документа, даний крок дозволить європейським виробникам конкурувати з американськими та китайськими технологічними гігантами, від яких Європа відстала на десятиліття. Євросоюз, наголошується в плані, також повинен проявляти більше рішучості в "торговельної війни Трампа" і ввести односторонні мита відносно американських товарів.

Крім того, зазначає Politico, після виходу Великобританії Євросоюз буде вільний у проведенні більш інтервенціоністською економічної політики, яку Франція і Німеччина давно підтримують. Будучи членом ЄС, орієнтований на світові ринки Лондон майже напевно накладе вето на будь-які такі пропозиції, резюмує видання.

Дональд Трамп неодноразово висловлювався за те, що у відносинах з Брюсселем США знаходяться протягом багатьох років у положенні дурної країни. На думку глави Білого дому, ні один із союзників Вашингтона не веде себе так само вороже по відношенню до його країни, як Євросоюз. За його словами, Вашингтон не повинен оплачувати утримання НАТО для захисту Європи, яка використовує Сполучені Штати у сфері торгівлі.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент США Дональд Трамп заявив, що може ще вище підняти мита на китайський імпорт після 1 вересня, якщо Пекін не докладе більше зусиль для укладення торгової угоди з Вашингтоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!